Baby dagboek

Hoera Ik ben op 8 juni 2011 precies 2 jaar geworden !! Hieperdepiep Hoera !
Hoera Ik ben op 8 juni 2010 precies 1 jaar geworden !! Hieperdepiep Hoera !

04/06/2010 – Bijna 1 jaar……
Vandaag heb ik alvast mijn 1e verjaardag gevierd bij De Eerste Stap. Het was leuk versierd en de verjaardagsmuts stond al klaar. Rond half 10 was mijn feestje, ik mocht op de grote trommel slaan en de vriendjes en vriendinnetjes kregen ook allemaal een instrument. Veel gezongen en muziek gemaakt. De traktatie, die mama samen met opa en oma in elkaar hebben geknutseld, is erg leuk geworden. Ik vond het erg gezellig. Afgelopen weekend was ik niet zo lekker en had koorts en maandagmiddag ben ik met mama en oma naar de huisarts gegaan omdat ik hele hoge koorts had. Ik had een fikse oorontsteking. Met een antibiotica-kuurtje ben ik snel opgeknapt, gelukkig maar want ik moet zondag toch wel beter zijn……….dan vier ik thuis mijn 1e verjaardag. En dan hebben we lekker vakantie!! Op naar De Eiffel………

18/05/2010 – 11 maanden en meer……..
Nog even en dan is het zover………….Joep wordt 1 jaar op 8 juni 2010. Wat is hij het afgelopen jaar toch gegroeid. Oei Oei ik groei, kun je wel zeggen. En er komen nog veel meer centimeters bij. Joep kroept, woelt, kruipt, snuffelt en ontdekt heel Wijchen. Althans zo lijkt het wel. Even hier kijken, even daar kijken.. Ja hoor. Joep is erbij. En zo moet het ook. Afgelopen week weer een gezellig gaan zwemmen bij Centerparcs en dat is weer goed bevallen. Even lekker spartelen in het water en in het bubbelbad scheetjes laten onderwater. Ja ja niemand die dat ziet. Zo… voor de verjaardag nog even een lekkere taart bestellen met 1 kaars er op. Dat wordt blazen maar…………… hiep hiep hoera…dat oefent Joep al goed.

08/04/2010 – De pokken en Efteling Bosrijk
Hallo allemaal. Het is pokken, ik heb de pokken. Allemaal rode bultjes over mijn lichaampje en ik kan er niks aan doen. Gelukkig heb ik er niet zoveel last van maar het zijn vervelende pukkeltjes. Maar goed dat ze nu bijna weg zijn. Met Pasen zijn we lekker weggeweest, 3 daagjes naar het nieuwe bungalowpark van de Efteling: Bosrijk. Een geweldig nieuw park. Keurig netjes verzorgd en het appartement zag er heel mooi uit. Klaasvaak mutsjes, knibbelknabbelknuisje pannen en nog veel meer sprookjesinterieur. Inbegrepen waren de entreebewijzen van de Efteling zelf. We zijn in alle attracties geweest, zoals Vogelrok, Vliegende Hollander, Droomvlucht, Fata Morgana, Carnaval Festival, het land van laaf, het sprookjesbos, de nieuwe sprekende sprookjesboom en het allermooiste vond ik de bootjes. Lekker varen………….. Okeeeeeeeeee dat was het weer. tot de volgende keer.
03/03/2010 – Mijn 1e tandje
Jippie, afgelopen maandag is mijn 1e tandje doorgekomen!! Weer een stap….. en het cliché is echt waar: het gaat allemaal zo snel. De afgelopen 4 weken ben ik 400 gram aangekomen, pfff. Ik zal jullie ook nog even over de carnaval vertellen: deze 4 dagen heb ik de opa’s en oma’s vaker gezien als papa en mama. Na de optocht in Reuver ben ik mee de kroeg in geweest. We waren een echt tiroler gezinnetje ;-) . Dinsdag ben ik bij opa en oma in Wijchen geweest, Mirthe en Rens waren er ook. Erg gezellig hoor. Volgend jaar loop ik vast voorop in de polonaise. Tot snel maar weer.
09/02/2010 – Nieuwe Website gelanceerd www.joepcrins.nl
Hallo allemaal. Ik heb naast deze website een nieuwe website gelanceerd onder de naam www.joepcrins.nl. Een echte website zoals www.nu.nl, www.l1.nl etc…………… Ook hier vind je leuke informatie over mijn persoontje en zijn er leuke foto’s en video’s te bekijken. Oke…………………… op noa de vastenloavend. Nog 1 weekje Groetjes Joep :)
28/01/2010 – Ruim 7,5 maanden
Zo, daar ben ik weer…. Gisteren bij het consultatiebureau geweest: 8050 gram en 70,5 cm. Qua gewicht iets onder het gemiddelde (daar ben ik later als ik groot ben vast trots op ;-) ). Het gaat goed met mij, vorige week was ik behoorlijk verkouden, ik hoestte en roggelde als een “oude” man. Ik heb zelfs pappa en mamma aangestoken…… Sinds een week of 2 eet ik mijn groentehap vanuit mijn kinderstoel, leuk om bij pappa en mamma aan tafel te zitten!! Het nieuwe “menu” bevalt me prima, ik kan niet wachten totdat ik de volgende hap krijg. Ik begin me steeds beter te bewegen, heel fijn ook bij het verschonen van de luier en het aankleden. Het is bijna carnaval, afgelopen weekend heb ik al een leuke outfit gekocht! Heb er zin in……………………….. Tot de volgende keer.18/12/2009 - Mijn eerste Kerstmis
mijn eerste kerstmis ” Zoooooooo de kerstboom is opgetuigd, de ballen, lampjes en de stekker er in, en Joep in de Kribbe……. ……..en zingen maar…………… De herdertjes lagen bij nachte Zij lagen bij nacht in het veld Zij hielden vol trouwe de wachte Zij hadden hun schaapjes geteld Daar hoorden zij ‘d engelen zingen Hun liederen vloeiend en klaar De herders naar Bethlehem gingen Kwamen kleine Joep tegen het in het nieuwe jaar Het kerstprogramma is voor het grootste gedeelte al ingevuld. Eerste kerstdag bij Opa en Oma en Peet Ome Erik, gezellig borrelen, wandelen door de snie en uiteten in restaurant Bosdael. Op tweede kerstdag naar Opa en Oma in Wijchen en met Eric & Sandra en de Kids even lekker bowlen en gourmetten in Plasmolen. Als ome Eric nu maar de goede bowling schoenen in het goede rek zet. Derde kerstdag zijn we vrij :) :) ……….. Verder ligt er nu ontzettend veel sneeuw hier en is papa en mama op zoek naar een grote arreslee met 2 grote Friese knollen………Wie oh wie maakt ons los…………….in de Wijchense arreslee. Iedereen die die leest. fijne kerstdagen en een goed 2010 Tot Slot ……..Voor de liefhebbers……………….. de Protestantse versie :) Stille Nacht, Heilige Nacht. Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal werd geboren in Bethlehems stal. Hij, der schepselen Heer Hij, der schepselen Heer. Hulp’loos kind, heilig kind, dat zo trouw zondaars mint. Ook voor mij hebt G’Uw rijkdom ontzegt, werd G’in stro en in doeken gelegd. Leer m’U danken daarvoor Leer m’U danken daarvoor. Stille Nacht, Heilige Nacht, Heil en vree wordt gebracht, aan een wereld, verloren in schuld.
09/12/2009 - Een half jaar
Wat een mijlpaal, inmiddels alweer een half jaar. Zoals jullie in de groeigrafiek kunnen zien weeg ik 7470 gram en ben 68 cm lang. En wat heb ik het 1e halfjaar veel geleerd zeg. Ik kan sinds vorige week ook draaien van de buik naar de rug, wat kan ik dan rondkijken. Ik wil sowieso niets missen…. ;-) dus kijk mijn ogen uit. Afgelopen weekend was sinterklaas op bezoek, wat ben ik verwend!! De sint was zelfs in Reuver geweest. Echt leuk hoor! Ik ben vanmiddag bij het consultatiebureau geweest. Ze waren erg tevreden. Mama heeft een schema gekregen wat ik over een hele dag mag eten, ik kom vast niet om van de honger. Ben benieuwd hoe het allemaal smaakt…..maar dat vertel ik de volgende keer. Doeiiiiiiii
04/12/2009 - Wie is toch die man met de baard ?
Hoor wie klopt daar kinderen Hoor wie klopt daar kinderen Hoor wie klopt daar kinderen Hoor wie tikt daar zachtjes tegen ‘t raam ‘t Is een vreemdeling zeker, die verdwaalt is zeker Ik zal eens even vragen naar zijn naam Sint Nicolaas, Sint Nicolaas brengt ons vanavond een bezoek en strooi dan wat lekkers in een andere of andere Wijchense hoek…………Koek koek !!! en de groetjes van Joep
15/11/2009 - Even stilgestaan bij mijn geboorte…..
8 november ben ik gedoopt in het kerkje in Leur. Het was een persoonlijke doop, waarbij mijn nichtje en neefje, Mirthe en Rens, een mooi gedicht hebben voorgedragen. Petra, de vriendin van mama, heeft het nummer “Zonen” van Marco Borsato gezongen. Erg mooi. Daarna zijn we naar De Leurse Hof gegaan voor een borrel met een hapje. Het was een gezellig feestje!! Afgelopen zaterdag heb ik naar de intocht van Sinterklaas gekeken……ben benieuwd wat hij mij brengt ;-)
01/11/2009 - Even weer bijkletsen……..
Zo, daar ben ik weer!! De vorige keer zei ik al dat papa jarig was. Ik had een heel leuk cadeautje voor hem gemaakt. Linda en Ilona, van De Eerste Stap hebben me geholpen. Ze hebben mijn voetjes groen geschilderd en dat op papier afgedrukt! Papa was er erg blij mee. Het was een gezellig feestje, ik ben weer van schoot naar schoot gegaan en vond het allemaal prima. We zijn nog een dagje naar het Heijderbosch geweest, lekker gebadderd en gerelaxed in de Whirlpool, heerlijk hoor. Afgelopen week heb ik weer 2 spuitjes gehad. Ik vind dat echt niet leuk. En ik ben weer goed gegroeid: 65 cm en 6995 gram. Ik lag op 30 oktober lekker in de box, papa en mama hadden mij op mijn buikje gelegd. Zo kan ik lekker rondkijken……. en ineens lag ik weer op mijn rug! Dat heb ik nog een paar keer gedaan, ik vond het wel leuk. En papa en mama vonden het ook wel knap van mij ;-) . Vanaf 4 maanden mag ik een fruit- of groentenhapje. 31 oktober heb ik voor de 1e keer peer geproefd, het was aan mijn gezicht af te lezen dat ik het wel vreemd vond. Maar vies?? Het is even wennen als je alleen maar melk kent, maarja. Nu zijn jullie weer op de hoogte……. tot snel.
13/10/2009 - 4 maanden…….
Ja, weer een mijlpaal: 4 maanden!! Op 4 oktober jl. heb ik in Oppe Ruiver een kraamborrel gegeven! Het was druk en erg gezellig. En wat een leuke cadeautjes heb ik gekregen!! Het was mooi weer dus mijn vriendjes en vriendinnetjes konden lekker buiten spelen, ik lag heerlijk op een kleed in de kamer. Volgend jaar kan ik meespelen. En afgelopen zaterdag ben ik met papa en mama naar de landelijke politiedag geweest. Wat zag ik er stoer uit in de snelste surveillancewagen van Europa: een Lamborghini van de Italiaanse politie. Kijk maar eens naar mijn foto’s ;-) Vanochtend ben ik met mama naar het zwembad geweest: de 1e keer babyzwemmen. Het was lekker dobberen in het warme water….. Komend weekend hebben we een feestje: papa is jarig (p.s.: ik heb al een leuk cadeautje gekocht).
29/09/2009 - 16 weken……
De afgelopen 2 weken heb ik weer van alles meegemaakt….. Ik ben naar de kermis in Wijchen geweest. Ik ben nog net iets te klein om in de draaimolen te gaan maar volgend jaar haal ik dat wel in. Papa en mama zijn uiteraard ook een avondje geweest en toen heb ik bij opa en oma geslapen. 22 september hebben ze in het ziekenhuis foto’s van mijn heupjes gemaakt omdat ik in een stuit heb gelegen (standaard). De arts heeft net gebeld: alles was goed!! Gelukkig maar. Inmiddels ben ik een paar keer naar De Eerste Stap geweest. Ik vind het daar leuk: er wordt gezongen, geknuffeld en gespeeld met de andere kindjes. Dat was het voor nu!
15/09/2009 - Mijn eerste vakantie!!
7 t/m 11 september ben ik met papa en mama naar “De Eemhof” geweest. Het was heel gezellig, heb lekker veel gedobberd in het zwembad. Het was de 1e keer dat ik heb gezwommen. Op donderdagochtend ben ik met mama naar babyzwemmen geweest en papa heeft hier mooie foto’s gemaakt. We hebben liedjes gezongen, lekker gespetterd en zijn heerlijk in de Whirlpool geweest. Ik ben zelfs helemaal kopje onder geweest…. Verder heb ik mijn eerste boottochtje gemaakt naar Spakenburg! We hebben veel gewandeld want het was heel mooi weer en ’s ochtends zag ik veel konijntjes en eendjes voor ons huisje. Vrijdagavond was ik toch wel erg moe door alle indrukken van de hele week. Zondag zijn we naar Mirthe geweest, die vierde haar 10e verjaardag en daarna nog even naar de kermis in Cuijk. Maandag heeft mama weer gewerkt en hebben opa en oma Reuver op mij gepast. Het was heel gezellig. En donderdag ga ik naar opa en oma Wijchen…… Tot de volgende keer maar weer.
03/09/2009 - 3 maanden
Het gaat echt snel, inmiddels ben ik alweer ruim 12 weken. Morgen ga ik ‘oefenen’ bij De Eerste Stap want vanaf 18 september ga ik daar elke vrijdag heen. Volgende week ga ik met papa en mama naar CenterParcs De Eemhof, lekker er even tussenuit met z’n 3-tjes. Daarna gaat mama weer werken (3 dagen per week). Maar eerst gaan we naar naar de kermis in Oppe Ruiver……..
24/08/2009 - Joep de Draak
Afgelopen weekend was het Draaksteken in Beesel en heb ik de Draak gezien. Sint Joris en zijn Sjanneke gingen hem te lijf in een groot openlucht theater. Gelukkig is de draak gestoken en was het Beeselse volk gered van zijn vuurvlammen. Het schijnt ook dat er een leuk boek van Joep de Draak in omloop is, waar Ikke de hoofdrol in speel. Ja het is echt waar. Ook heb ik de ijzerendraak op de rotonde gezien die echt vuur spuugt en wel 250.000 euro kost zeggen ze. Inmiddels ben ik al weer 11 weken jong en heb toch al heel wat mee gemaakt. Op naar de kermis en een gezellig weekje met paps en mams naar Centerparcs. Ja al een echt gezinnetje in Wijchen. Oke dat was het weer voor vandaag. Vele groetjes Joep de Draak
12/08/2009 - Alweer 9 weken
Vandaag de 1e inentingen (2 spuitjes) gehad: DKTP-Hib en Pneu. Deze prik krijg ik 4x (bij 2, 3, 4 en 11 maanden). Het 1e spuitje vond ik niet erg, mama leidde me goed af, maar de 2e was minder. Ik heb hard gegild, zo’n hoge toon heeft zelfs Gerard Joling nog niet gehaald ;-) Verder ben ik weer goed gegroeid (5155 gr. en 57 cm). Vorige week ben ik, samen met Yanick en Yasmin, naar De Blije Dries geweest. Lekker een dagje uit. Verder geen nieuws, het gaat gewoon goed met me (en ook met papa en mama)……….
23/07/2009 - 45 dagen…..
Hallo lieve mensen, wat leuk dat jullie allemaal mijn site bekijken. Papa en mama houden jullie hiermee zoveel als mogelijk op de hoogte. Gister heb ik samen met papa, mama en de opa’s en oma’s de wandelaars van de Vierdaagse in Wijchen aangemoedigd. (Vorig jaar liep papa nog mee). Het was ook gezellig dat Stella en Marcus er waren. De vorige keer gaf ik aan dat ik een bezoek moest brengen aan het consultatiebureau. De kinderarts was zeer tevreden, inmiddels woog ik al 4210 gram en ben ik gegroeid naar 53 cm. Als ik zo door ga word ik net zo’n grote vent als mijn papa. Net ben ik lekker in badje geweest, heerlijk vind ik dat. Lekker ontspannen……. Oja, papa en mama zijn zaterdag samen naar de Zomerfeesten geweest, opa en oma hebben goed op mij gepast. Ik ben heel lief geweest. Dit was het voor nu, tot de volgende keer.
06/07/2009 - 2 x 2 = 4 weken !!
Hallo allemaal. Vandaag al weer 4 weken jong! Tjonge tjonge wat gaat het allemaal snel. Ik ben al goed gewend in mijn nieuwe huis in Wijchen. Gezellig met mijn paps en mams op de bank, een dagje weg naar de Blije Dries in Wijchen, op bezoek bij de opa’s en oma’s en een lekkere wandeling in de kinderwagen. Inmiddels is mijn paps alweer aan het werk en dat is voor hem toch wel even wennen na 3 weken, met me doedelen en verzorgen. Ook mams doet het heel goed met de de voeding en mijn “opvoeding”. Deze week moet ik me voor het eerst melden bij het consultatiebureau voor de reguliere checks. Ben benieuwd of ze tevreden zijn met mijn resultaten. Vast wel, want ik drink, groei, poep en pis unne goeie!!! Laat maar komme met die meetlat en weegschaal. Zo en nu moet ik weer rap naar bed want van rusten en slapen groei ik het beste. Vele groeten van Joep en Paps en Mams. 2 x 2 = 4 …. op naar de volgende weken. tot snel.
22/06/2009 - Joep 2 Weken Jong !!
hoi allemaal, Vandaag is Joep al weer 2 weken jong ! jeetje wat gaat dat snel. Joep doet het super goed. Inmiddels heeft hij zijn geboortegewicht weer bereikt en groeit hij lekker. Hij drinkt heel goed bij moeders en de luiers zijn ook goed gevuld. Ga zo door Joep!. Vanaf vandaag doen we het zonder de kraamhulp Manita, die ons de kneepjes van het vader- en moederschap heeft bij gebracht. Manita nogmaals bedankt voor de goede zorg. Vanmiddag wordt zijn gehoor getest zodat we zeker weten dat hij zijn paps en mams goed kan verstaan. Verder heeft Joep bij de Rabobank zijn eerste spaarrekening geopend, waar alle giften van harte welkom zijn……………. ja ja ja. je moet ergens beginnen he!. Okay dat was het voor eventjes. Vanmiddag weer gezellig bezoek met beschuit en muisjes, want dat hoort er natuurlijk bij. zeker als je 2 weken oud bent. doei.
17/06/2009 - Joep Ontslagen !!!
Nijmegen (Gelderland-Zuid) van onze verslaggever. Joep Crins is na 9 dagen verblijf, ontslagen uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ): het topklinisch opleidingsziekenhuis voor medische en verpleegkundige patiëntenzorg. Samen met zijn vader en moeder waagde hij de stap in de grote wereld, waar hem nog vele avontuurlijke momenten staan te wachten. Uitermate blij en opgetogen arriveerde Joep en zijn ouders in zijn huis in Wijchen, waar direct de vlag werd buiten gehangen. Na een nadere inspectie van zijn nieuwe kamertje dook hij lekker zijn nieuwe bedje in en werd de beschuit met muisjes ruim gesmeerd. Hiermee breekt voor Joep dan ook een mooie kraamtijd aan in zijn nieuwe leven.
12/06/2009 - Joep nog niet naar huis
Hoi, Joep moet nog een even op de kinderafdeling blijven in het CWZ in Nijmegen. Ja, het is even opstarten voor dit kleine manneke. Hij doet heel goed zijn best met drinken, maar moet nog afentoe geholpen worden via een ingebrachte sonde. De Opa’s en Oma’s zijn reuze trots en ook zijn neefje en nichtje komen heel graag bij Joep op visite. Vanavond heeft hij super gedronken, dus dat gaat de goede weg op. Papa is heel trots maar gaat nu even uitrusten. @
08/06/2009 - Hoera ! Joep Crins is geboren
Met trots kunnen we melden dat onze zoon Joep Crins, lekker gezond geboren is op maandag 8 juni 2009 in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen om 13.25 uur, met een gewicht van 3230 gr. Een “sjoen” menneke .

Gewijzigd op: 17-1-2020 .